12 nov. El dormitori segons el Feng Shui
El dormitori és una estança de gran importància en molts sentits. Tant a nivell simbòlic com funcional és l’únic espai que en Feng Shui representa a la persona o parella, per això és fonamental que tingui un bon Qi.
Des de el més subtil al més pràctic, us deixem uns consells a nivell general per aconseguir un dormitori amb bon Feng Shui.
El que els nostres ulls no veuen però sí el nostre cos ho sent, seria la part de salut geobiològica i contaminació tant elèctrica com d’ones. El llit hauria de trobar-se en un lloc sa en aquests aspectes per garantir un descans renovador. Decidir on hem de col·locar el llit i en quina direcció és una cosa que li dediquem molt de temps als nostres estudis. Tenim en compte els mapes d’alteracions geobiològiques, l’estudi de contaminació, la posició de la porta, l’orientació favorable de cada persona i la funcionalitat. Tots aquests aspectes són importants i ens ajuden a aconseguir dibuixar la millor opció per a cada client.
També haurem de mirar la simbologia de les imatges que exposem. Es informació visual que el nostre subconscient emmagatzema. Per això si l’habitació correspon a una parella ha de descartar posar imatges úniques o imparells. Tanmateix s’aconsella aplicar-ho a la decoració fent servir nombres parells en detalls senzills com el nombre de coixins que posem sobre el llit o els quadres. En general les imatges hi han de reflectir bellesa i salut. Sembla algo obvi, però el nostre subconscient sol fer de les seves i és molt comú escollir imatges que reflecteixin una part negativa de nosaltres mateixes o de la nostra relació. Així que hem de prendre consciència d’aquest aspecte perquè el missatge que ens desperti cada matí sigui positiu i bonic.
L’ambient decoratiu ha de ser Yin. Amb tonalitats suaus i sense excés d’elements. Especialment elements que alterin el nostre cicle de son natural, com les pantalles tan de televisió com els mòbils. Tampoc s’aconsella tenir l’estudi o taula de treball dins la mateixa estança, d’igual manera en el cas de les habitacions infantils no hi hagin molts estímuls a la vista. Que les joguines estiguin endreçades i a ser possible fora de l’habitació.
És molt important que el llit tingui un capçal sòlit perquè representa la nostra protecció i ha d’estar recolzat a una paret. És a dir, sense finestres ni obertures o miralls que la debilitin.
Un altre aspecte a tenir en compte és que es vegi la porta d’entrada de l’habitació des de el llit, o si més no, que no estigui d’esquenes. Si l’habitació és de parella s’aconsella posar dues tauletes de nit de la mateixa alçada i dimensions perquè no hi hagi domini d’un per sobre de l’altre. I en general no col·locar res susceptible de caure a sobre del cap. Com les típiques estanteries amb llibres o qualsevol altre element que pugui fer pressió sobre el cap. Exceptuant els quadres que si estan ben posats i no són massa pesats no suposen perill… a no ser que la casa estigui en un lloc d’alta activitat sísmica, no s’aconsellaria cap element sobre el capçal com és lògic.
Els materials tant en tèxtils com en acabats, recomanem que siguin d’origen natural i amb certificats de lliure toxicitat. En roba de llit i cortines és fàcil trobar materials com el cotó orgànic, lli natural o altres materials naturals amb certificats ecològics i lliures de substàncies nocives. Als mobles s’aplica el mateix criteri, natural i el més net possible de substàncies perceptibles de toxicitat. A les pintures també es pot aplicar aquest principi i optar per pintures ecològiques. Així el nostre cos podrà descansar durant la nit de forma més plàcida i sana.
Tenir una planteta si les condicions ho admeten sempre alegra qualsevol estança, o tenir unes flors fresques que a més ens impregnen amb el seu aroma. Això sí, en dormitoris grans i amb bona ventilació natural.
En definitiva el dormitori hauria de ser el nostre refugi més íntim de la casa i amb l’ambient més serè. Esperem que us serveixi d’inspiració i que us animeu a fer canvis a les vostres estances.