10 febr. Sensibilitat i Feng Shui
La sensibilitat és una capacitat que ens ajuda a connectar amb la nostra essència i ens guia per estar en sintonia amb les nostres necessitats i amb el nostre entorn. En aquest sentit, quantes vegades ens hem preguntat: Per què escollim aquest lloc en una sala d’espera d’una consulta? Què ens fa escollir aquest lloc concret en una cafeteria? Per què ens sentim més a gust en aquest lloc de casa nostra i no en aquest altre?…
Entendre el Feng Shui és entendre com ens afecta el nostre entorn. Si ens deixem portar per les nostres sensacions i reconeixem els nostres espais, podem millorar molt la nostra vida. De vegades no li donem importància i la cataloguem de simple casualitat. No és una conseqüència de que els adults haguem perdut aquesta sensibilitat, sinó que alguns, amb el pas del temps, hem deixat de donar-li la importància que es mereix.
En aquest sentit els nens són especialment sensibles, estan més connectats amb aquesta part subtil que els adults hem anat deixant enrere a mesura que hem anat creixent. És per això que entenen millor el llenguatge del Feng Shui. Ells ho normalitzen de seguida i saben explicar-te a la seva manera perquè prefereixen un lloc concret per jugar o per dormir.
Quan hi ha un canvi d’habitatge és quan ens trobem amb més qüestions, ja que es perceben més les diferències. Resulta que la nena o el nen no dormen gens bé a la seva nova habitació i estan més nerviosos, cansats o no es concentren als estudis. Altres han notat que s’incrementen les discussions a casa.
Realitzant ajustaments de Feng Shui es pot millorar sempre, fins i tot quan la conclusió és un canvi d’estança. Cada espai té la seva energia i es té en compte la personalitat i la connexió entre la persona i el seu espai.
Per exemple, si es tracta d’un nen o nena molt nerviosa, buscarem una habitació amb energia terra en general. S’aconsellarà retirar la majoria de joguines de l’habitació, tenint una altra estança per jugar o, si no es disposa de més habitacions, ordenar l’espai per a que aquestes no estiguin a la vista. Si no és possible un canvi de dormitori, es reubicarà el llit i la resta del mobiliari, recolzant energèticament l’element que més afavoreix aquest dormitori i minimitzant alhora el que no és tan favorable, equilibrant així l’energia perquè doni el millor de si.
Quan desenvolupem els estudis dels nostres clients, una de les preguntes que solem fer és: qui va escollir l’habitatge? Quan contrastem el mapa de Feng Shui de la casa es desvetllen les energies dels espais i comprovem que sempre tenen relació amb la persona que es va sentir atreta per aquella casa. És a dir, si aquesta persona és artista i en la primera visita va sentir que aquesta era casa seva, al mapa energètic de l’habitatge sortiran combinacions de l’element fusta que van relacionades amb l’art.
Tot i que en termes generals als adults ens costa connectar o percebre els nostres espais, no vol dir que no ens afectin. Les energies vibren en les dues direccions, ja que al igual que nosaltres triem i habitem els nostres espais en base a sentir-nos atrets per les seves energies, aquests també connecten a través de l’energia que nosaltres hi projectem. Així doncs, es pot dir que ens triem mútuament.
Cada espai ens aporta unes experiències o unes altres. Per això és molt important conèixer de quines energies ens estem nodrint, per equilibrar-les i aconseguir que el conjunt vagi en sintonia amb la nostra essència, millorant el nostre camí de vida i aprenentatge personal.